twitterlinkedinemail

16 Ekim 2012 Salı

Kablosuz Ağ Şifresi Kırma (WPA Hacking)

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle iki işletim sistemi paralelinde işlem yapacağımız "Wireless Hacking" konusunu paylaşacağız. Neden çoğul bir kelime kullandım? Çünkü bu yazıyı sevgili arkadaşım Erhan Silkin ile hazırladık. Onun çok emeği var bu yazıda..

Resimlerle anlatım hazırladık.. Adım adım WPA hacking yapacağız :)

Bu anlatımda;
- Linux (Backtrack 5) üzerinde 'Gerix Wifi Cracker'
- Windows (7) üzerinde 'Elcomsoft Wireless Security Auditor'
bu 2 yazılımı kullandık.


Aslında sadece Elcomsoft Wireless Security Auditor programıyla windows üzerinden WiFi Hacking yapabiliriz.
- Peki neden yapmıyoruz?
- Çünkü programın desteklediği özel bir usb wifi adaptörü mevcut ama bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok. Çok bakındık ama bulamadık buralarda.. :)
Ayrıca adaptörle ilgili detaylı bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz: http://www.riverbed.com/us/products/cascade/wireshark_enhancements/airpcap.php

Bizde bundan yola çıkarak alternatif bir yöntem sunalım dedik, ortaya karışık birşeyler yaptık :)

Şimdi de dilerseniz icraata geçelim :)



















Kulağı tersten tuttuk ama bunu da bilmenizde var 1 fayda ;)

Ayrıca bknz. WPS Desktekli Modemlerde WPA&WPA2 Şifresi Kırma (Videolu Anlatım)

130 yorum:

  1. Gerix wifi cracker ı backtrackta mı yüklü ?

    YanıtlaSil
  2. Download linki olsa iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  3. nereden indirecezz ve dogrumu bu i porgramı nereden indirelim yazarsanız< çok iyi olacak

    YanıtlaSil
  4. ustacım detaylı anlatsaydın daha iyi olurdu backtackta o wirellessi çalıştıramıyorum

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Öncelikle vmware gibi sanallaştırma yazılımlarıyla linux - backtrack5 işletim sistemini kurmanız gerekiyor. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz: http://www.eyupcelik.com.tr/ceh/vmware-uzerine-backtrack-5-kurulumu

    Bunun haricinde backtrack sistemi sizin ağ kartınızı desteklemeyebilir daha doğrusu bilgisayarınızdaki mevcut ağ kartınız Monitor Mod'u desteklemeyebilir. Bunun için yani kablosuz ağ hacking için harici olarak bir wireless adaptör (40-80 TL arası) almanızı öneririm.

    Bu arada Gerix Wifi Cracker programı Backtrack 5 sistemi içinde gelmektedir. Diğer programı da (Elcomsoft Wireless Security Auditor) internette araştırarak indirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Gerix Wifi Cracker programını Backtrack 5te bulamadım malesef backtrack ağ kartımı destekliyor özel olarak teamvievrdan göstere bilirseniz çok ama çok sevinirim değişik bir yol denemissiniz ve bunu bende denemek isterim yardımcı olursanız inanın çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  7. Backtrack uygulamaları menüsünden şu yolu izleyerek programa ulaşabilirsiniz:
    Exploitation Tools > Wireless Exploitation Tools > WLAN Exploitation > gerix-wifi-cracker-ng

    Ayrıca kısayol olarak da klavyede Alt + F2 tuş kombinasyonlarını kullanarak çıkan pencerede gerix yazarsanız yüklü program olarak gösterecektir, oradan onu çift tıklayıp çalıştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. şu hatayı veriyor alt+f2 deneyince "Could not open location 'file:///root/gerix' bu hatayı alıyorum malesef .s

    YanıtlaSil
  9. tamam teşekkür ederim buldum başka bi sorun olursa yine size sorarım çok teşekkür ederim ilginiz için iyi çalışmalar şimdilik

    YanıtlaSil
  10. alt+f2 yaptıktan sonra çıkan pencerede gerix yazdığınız yerin hemen altında "Bilinen uygulamaların listesini göster" seçeneğini açın orada gerix uygulamasının çıktığını göreceksiniz. Ona çift tıklayın çalışacaktır

    YanıtlaSil
  11. usta bu 9.fotoğraftaki file maneger dediğin ve okla gösterdiğin simge yok bende onu nasıl yapıcağız ?

    YanıtlaSil
  12. CTRL + L tuş kombinasyonlarını kullanırsan o istediğini yapabilirsin. Yorum alanı yerine iletişim bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. ustacım facebooktan mesaj yolladım ben sana ismail özince benm isim cevap verirsen çok sevinirim file managerde takılı kaldım

    YanıtlaSil
  14. sayın imail bey bende windows xp yüklü Gerix Wifi Cracker progranı çalışırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Gerix bir linux ortamında çalışan programdır windows için değildir.

      Sil
  15. Usta ben bu backtrack pcme boot ederek yükledim yüklerken orda bi seçenek varda windows7 sil linux yükle diye onu seçtim şimdi pcm başlerken bactrackla başlıo win7e nası girerim.Birde bu backtrack giriş yaparken bactrack5 btlogin: diye bir yer var oraya ne yazcam ayrıca passworda ne yazcam he bide passworda bişiler yazıyorum gözükmüyor acele söylersen çok ii olur şimdiden sağol usta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sildiysen windows7'yi geri getiremezsin disk partitionlarını sil yeniden windows kurman daha sağlıklı olacaktır.
      Ayrıca Backtrack'in giriş bilgileri;
      kullanıcı adı: root
      şifre: toor
      NOT: şifre yazarken boş gibi gözükecektir ama arkaplanda o şifre yazılacaktır bir problem değil yani bu. linux sistemlerde öyledir.

      Sil
  16. Sayın Saygılı, VM kullanarak sanal makine kurup BackTrack5 x64 dvd ye yazdırarak yüklemiş bulundum. yükleme esnasında onlarca EROR verdikten sonra şifreleri istemeden (root toor) kurulum gerçekleşti. şifreleri girmemiş olmam sıkıntı yaratır mı, çünkü notebook umda Atheros AR5B93 network adapterum mevcut ama Gerix wifi programını çalıştırdığımda 2. resimdeki Atheros adapteri göremiyorum, nedeni konsunda yardımlarınızı bekiyorum... Teşekkürler
    NOT: VMware'e yukarıda anlattığım gibi 3 tane ethernet kartınıda eklediniz mi ? Bridge, Host-Only ve NAT olacak şekilde yüklenmiştir.
    Live CD denilen backTrack5 .iso nun DVD ye yakılmış hali midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      İlk çalıştırdığınızda şifre sormadan direk startx komutuyla sisteme giriş yapabilirsiniz bunda sıkıntı yok. Çünkü install yapmadan live olarak çalıştırmış oluyorsunuz.

      Gerix programında interfacesler kısmında ağ kartınız görünmüyorsa ya desteklemiyordur ya da VM üzerinde Removable Devices diye bir bölüm var oradan aygıtınız disconnect durumdadır onu connect konuma getirip deneyin. Yalnız wifi hacking için harici bir adaptör almanızı öneririm..

      Tek tek ekleme yapmanıza gerek yok dahili sistemdekini görecektir Bridge olarak kullanmanızı öneririm.

      Backtrack içib indirdiğiniz her .iso dosyası live cd'dir. İsteğinize bağlı olarak yüklmeden live çalıştırabilirsiniz veya live çalıştırdıktan sonra harddiske install edebilirsiniz.

      Sil
  17. Gerix programını bi türlü bulup indiremedim yardim edermisniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hasan. Gerix bir linux programıdır. Linux - Backtrack 5 işletim sisteminde yüklü olarak gelmektedir.

      Sil
  18. kurulum aşamasında mı yanlış yapıyorum bilmiyorum ama ben windows 7 için gerekli programı kurduğumda linkteki dosyalar bende gözükmüyor.yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dosyalar zaten programın içinde gelen dosyalar değil. İlk aşamada linux ortamında Gerix programıyla işlem yapıp, Gerix'in oluşturduğu dosyalardır.

      İşte o dosyaları Elcomsoft yazılımına vericeksiniz.

      Sil
  19. elecom dictonary recover bahsettiğiniz kadar kısa sürmüyor galiba yanılımıyorsam

    YanıtlaSil
  20. bir deneyim dedim Wmvare backtrax yükledim gerix programını açtım denildiği üzere her şeyi ayarladım 7 nolu resimdeki client tuşuna bastığımda bahsi geçen ekran gelmiyor. succesfull demiyor failed diyor yanı ping gitmiyor o kısma sorum şu mac adresi wmvare de farklı oluyor sanal bir işletim sistemi kurduğumdan mı ilerleyemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanallaştırmayla ilgili değil bu durum. Başka Wpa'larda deneyerek sağlama yapabilirsiniz

      Sil
  21. Ben herşeyi doğru yapıyorum monitor moduna alıp monitöre tıklayıp rescan networks diyor 10 saniye bekliyorum altta yeşil yazı çıkıyor ama hiçbir ağı göstermiyor dedim belki süredendir ama bunu 60 saniye yapmama ragmen yine göstermedi lütfen yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Açıkcası böyle bir problemle daha önce karşılaşmadım kesin bir çözüm sunamayacağım fakat şöyle bir sorum var. Backtrack'ı sanallaştırarak mı yoksa boot ederek live cd olarak mı çalıştırdınız?

      Hangisiyle yaptıysanız bir de tersini deneyebilirsiniz. Umarım çözüm olur.. Çünkü bazı ayarlarda çalıştırma türü farklılık gösterebiliyor.

      Sil
  22. Bende win8 var backtrack çalışır mı ındıreyım mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki.. Live Cd ile boot ederek de çalışır sanallaştırma yaparak da kullanılabilir

      Sil
  23. Gerix Wifi Cracker sadece linuxtamı yüklenip sadece linuxtamı çalışır diğer sistemlerde çalışmazmı ve nerden buluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef evet, bir linux programıdır. Linuxu sanallaştırma programlarıyla (vmware, virtualbox) kurabilirsiniz.

      Sil
  24. ismail bu wordlitleri nerden indirdin ayrıca snn buldugun şifre ful sayılı bızım bulacklarımızda harf varsa ne olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Buradan: http://www.skullsecurity.org/wiki/index.php/Passwords hazır wordlistler edinebilirsiniz. Veya wordlist oluşturucu programlar yardımıyla kendiniz wordlist kombinasyonları oluşturabilirsiniz (crunch vs.. gibi programlarla)

      Evet benim kırmış olduğu wpa sayılardan oluşuyordu. Herşey elinizdeki wordliste vağlı malesef..

      Sil
    2. wordlistleri elcomsofta nasıl ekleyeceğiz sadece onu bulamadım yardım lütfen

      Sil
    3. Elcomsoft programının üst menüsündeki Options > Attack settings > Dictionary Attack > Dictionary Options yolu izleyin. Wordlistleri oradan ekleyip silebilirsiniz.

      Sil
  25. Windows 8 içinde oluyomu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows 7 ortamında denendi, büyük olasılıkla 8'de de çalışacaktır. Olmazsa uyumluluk modunda çalıştırılabilir.

      Sil
  26. Merhabalar İsmail Bey Blacktrack5 in R3 versiyonunu usb bellek üzerinden Çalıştırıp Gerix wifi cracker ile bir ağa sahte paket göndererek handshake Yakaladım fakat sniff_dump-01.cap dosyasını bulamadım.dosya yöneticisinden arama yaptıgımda bu dosya /proc/4324/cwd içerisinde gözüküyor fakat kopyalamama izin vermiyor acaba bunun sebebi nedir ? teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, anlattiginiz gibi vm ware'yi kurdum backtrak5 üzerinden gerix wifi craker programini actim configurasyon kisminda "monitor interface not set" hatasi ile karsilasiyorum. Nasil devam etmeliyim ?
    Not:Wireless adapter'i satin aldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım aldığınız wifi adaptörün chipseti monitor mod'u desteklemiyor. Bana mail gönderin destek vermeye çalışayım.

      Sil
  28. İsmail saygılı kardesm bana bı telefon numarası bı msn verırmsın sana ulasabılecegım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyu mail gönderebilirsiniz; ismailsaygili90@gmail.com

      Sil
  29. ismail bey ; geçtiğimiz günlerde bir şey duydum.kadıköy de yazıcıoğlu nda satılan bir program varmıs.bu program bir cd den olusuyormuş.cd yi bilgisayara takıp 15-20 dakika kadar bekliyormusuz.şifreyi buluyormuş.bunu anlatan bilgisayarda öyle aman aman anlayan biri değil.ama adam gözümün önünde yaptı diyor.fiyatıda 150 tl miş.sizce böyle bir şey mümkünmü?bu bahsettiği program sizin de anlattığınız gibi backtrack5 live cd olamaz mı? daha önceleri de aircrack tarzı programlarla çok ta zahmetli wireless şifre kırma programları vardı.bu programlar da bahsedilenlerle aynı mı?şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gökhan bey.
      Backtrack veya bu tarz işlevi yapan live CD'lerdendir.
      Örneğin bunun gibi Kismet isminde live CD vardır.
      Sonuçta arkaplanda yine temel olarak çoğu aircrack vs.. çalışmaktadır.

      Gözünün önünde kırdığı da bildikleri bir şifredir. Ve büyük ihtimalle WEP şifresidir veya basit bir WPA'dır.

      Sil
  30. anladım İsmail Bey,çok teşekkür ederim. 150 tl ye insanları yanıltarak boşu boşuna para alıyorlar.yukarıda ki açıklamalarınıza istinaden bilgisayarıma kuracağım ve deneyeceğim,umarım başarılı olur.mail adresinizi ekliyorum olur ya sorun yaşarsam size danışmak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.
      İletişim sayfamdan mail adreslerime ulaşabilirsiniz.

      Sil
  31. win 7 ıcın detaylı anlatırmısınız lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elcomsoft yazılımı zaten windows 7 üzerinde anlatıldı. Ama her şey win7'de bitmiyor. Makaleyi incelerseniz işlemler; 2 işletim sistemi üzerinde paralel olarak yapıldı.

      Sil
  32. iyi akşamlar ismail bey ben 3. sayfadaki rescan network de hata alıyorum da nasıl düzeltebilirim acaba.. hiç ağ bulmuyorda ? altta kırmızı failed uyarısı alıyorum. ilgilenirseniz teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hamdi bey;
      Wifi adaptörünüzde problem olabilir şuan arkadaşımın bir denemesinde aynı sorunu yaşadık. Uzatma usb kablosu kullanıyordu, uzatmayı çıkardık ve direk bağlayarak denedik. Bu sefer oldu.

      Sil
    2. yapan varmı

      Sil
  33. Merhaba, benim bilgisayar win xp. Backtrack 5 i kurmak için sanal pc kurmam gerekiyor dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Enes, evet vmware veya virtualbox programıyla halledebilirsin.

      Sil
  34. 2. resimdeki wan0 çıkmıyor malesef wifi kartım atheros ar9285

    YanıtlaSil
  35. Merhaba İsmail Bey. Wifi adapter tavsiyeniz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Bu ürünü önerebilirim: http://www.bimeks.com.tr/urun/121747/inca-iuwa-150m-150-mbps-5dbi-antenli-wireless-adaptor.aspx

      Sorunsuz kullanmıştım.

      Sil
  36. Merhaba Ismail hocam
    sorulara sabırla cevap vermeniz bile gurur verici.

    YanıtlaSil
  37. ismail hocam merhaba

    evimde leptopum var ve alt komşumda koblosus internet var evimden full çekiyor bu konuda hiç bir bilgm yok bu şifreyi nasıl kırabilirim yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

    YanıtlaSil
  38. Yakında videolu anlatım eklenecektir.

    YanıtlaSil
  39. ismail bey gerçekten çok samimi ve mütevazi bir insan sorulara üşenmeden cevap verip yardımcı oluyor kendisine çok teşşekkür ediyorum +10

    YanıtlaSil
  40. Herşey iyi güzel elcomsoft wireless security programinda sifre denemeye kadar geldim ancak şöyle bir durumla karşılaştım ki kırmaya çalıştığım wpa şifre 9 veya 12 haneden oluşuyor ve içeriğinde rakam ve harf var. buda demek oluyor ki (10+29=39) 9^39 veya 12^39 farkli şifre denemem gerek. elcomsoft wireless security programinda yazdıgı üzere ortalama saniyede 10000 deneme yapiyor 8 çekirdekli i7 işlemcimin %97sini kullanarak. kullanicagimiz wordlist e göre ve wordlistin kalitesine göre şifreyi kırma ihtimalimiz düşüyor ve bize gereken süre yüksek bir şekilde artiyor. Bunu hizlandirmak için izleyebilecegimiz baska bir yol varmi acaba?

    YanıtlaSil
  41. abi bu 13'üncü resimde bulunan dosyaları biz nasıl yapacaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linux (backtrack) ortamında kullandığımız Gerix programının çıktılarıdır o dosyalar. Bir önceki resimde gösterilmiştir. O dosyaları windows ortamına aktarıp diğer işlemleri yapmalısınız.

      Sil
  42. ben gerix wifi cracker bulamadım hiçbiryerde yok yada sizde varsa upload edermisiniz

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Efe, Gerix Backtrack işletim sisteminde yüklü olarak gelmektedir.

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar İsmail bey gerix wifi cracker üzerinde kendi ağ kartımı (vm menüsünden connect olmasına rağmen) görememimin sebebe acaba kartımın bu işlemi desteklememesi midir yoksa hata yaptığım başka bir konu var mıdır ve eğer sorun bu ise harici bir adaptör almak tek çözüm müdür teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Eğer harici bir wifi adaptörü kullanmıyorsanız bundan kaynaklanmaktadır sorununuz.

      Wifi adaptörsüz Backtrack'i boot edip live olarak çalıştırarak da bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

      Sil
  45. İsmail bey benim sorunum aglari gorup ag icindeki bilgisayarlara baktigimda hic bilgisayar yok gibi gozukmesi. Notebook un kendi adaptorunu kullaniyorum. Bir sorun olsa aglari da goremezdim diye dusunuyorum. İlla adaptor almalimiy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ki Linux Backtrack'i sanallaştırma (vmware, virtualbox vs..) aracılığıyla kullanıysanız evet harici bir wifi adaptörü kullanmalısınız.

      Diğer türlü herkes zaten normal olarak notebookundaki dahili wireless kartını kullanmakta. Ama bu iş için harici bir donanıma (wifi adaptörüne) ihtiyaç vardır.

      Sil
  46. İlker Toprak5 Eylül 2013 13:46

    İsmail Bey, önerdiğiniz inca usb adaptörden aldım. Backtrack 5r3 ile dinleme ve injection yapabiliyorum. ancak gerix ile hand shake i (8. resimdeki) bir türlü yakalayamadım. Açıkçası 7. resimdeki perform an injection tuşuna basmadan sadece sizin dediğiniz adımları uygularsam 7. resimdeki MAC adres çubuğu bile boş kalıyor. Acaba BACKTRACK'i hdd ye kursam faydası olurmu. Yoksa başka bir adaptörmü bakmalıyım. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir hedef seçerek saldırıyı ona karşı denediniz mi?
      Önerdiğim adaptörde bu konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü kendim sürekli kullanmaktayım.. Bir de Backtrack'i boot ederek live olarak (hdd'ye kurmadan) çalıştırmayı deneyin ve sonucu paylaşın.

      Sil
  47. İlker Toprak eğer saldırdığım modemde modeme o anda bağlı kullanıcı yoksa handshake yakalıyamazsın. Ayrıca 6. resimde gözüktüğü üzere BSSID kısmının yanında PWR (sinyal kalitesi) kısmında gözüken rakam ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur. Yani ordaki rakam yüksek oldukça sinyal kalitesi düşer. Windowsla ters orantılı anlıyacağın. Tekrar'dan bi sorun olursa yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi Günler...

    YanıtlaSil
  48. İlker Toprak6 Eylül 2013 11:47

    İsmail Bey, Şu ana kadarki denemelerimin hepsini Live olarak denedim. Backtrack 5r3 te hem GNOME hem de KDE ile (her ikisi de 32 ile) ayrı ayrı denemeler yaptım. Bir sitede oturuyorum ve çok sayıda ağ var ve çoğunda denedim. Denemediklerim; HDD'ye kurmak, VMVARE ile çalıştırmak Backtrack 5r3 64'ler ile kurmak. Sizin tam olarak kullandığınız Backtrack versiyonu ve kurma şeklinizi (live, vmvare veya hdd) öğrenebilirsem ben de aynısını kopyalayabilirim.
    Erhan Bey, sinyal kalitesi konusunda bir sorun yok ve ağlarda trafik vardı.
    Bu hafta sonu 64'ler ile ve HDD ye kurup denemeler yapacağım. Sonucu buradan paylaşacağım. Sorunu sonunda bulacağımı ümit ediyorum. Aslında başka bir adaptörle denemeler yapayım diye düşünüyordum ancak İsmail Bey kesin görüş belirtince vaz geçtim. Sonucu buradan paylaşacağım.

    İlginize tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.
      Benim kullanım şeklim: Fiziksel bilgisayarımda windows yüklü. VM içinde de Backtrack çalıştırıyorum. Ve harici olarak wifi adaptörü kullanıyorum.

      Sil
  49. İlker TOPRAK8 Eylül 2013 19:47

    Nihayet işlemi sonuçlandırdım. Ancak ben 8 hane rakam olan taramalar yapmak istiyorum. Sanki diğer türlü çok uzun sürecek gibi geldi bana. Şimdi yaptığım taramadan elcomsoft ta world list göstermedim ancak program çalışıyor.
    1-program şimdi kendi worldlistini mi kullanıyor
    2-kendi bulduğum 8 hane rakam world listini nasıl elcomsoft ta tanıtıcam
    3-eğer kendi world listimi yada listlerimi tanıtırsam program hangisini kullanmak istediğimi soruyormu
    4- average speed 904 gösteriyorbu hız düşükmü ne kadar sürer kendi world listiyle

    Şimdiden teşekkürler. Zor oldu ama başarmak güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pc'ye geçince dediğin açıklamaları yaparım. Ama 904 gercekten cok dusuk bi hiz. Ekran kartiyla alakali bir durum bu. Laptop kullaniyorsan yada masaustu pc onboard ekran karti kullaniyorsan bundan kaynaklanabilir. Masaustu pc ise ekran karti almani oneririm.

      Sil
  50. bekir
    ismail bey merhaba .handshake dosyalarını baska bir programla indirdikten sonr word list yada cap dosyasına cevirdikten sonra tarama yapsak şifre bulma olasılıgımız yuksekmidir. Backtrack 5r3 yuklemek mecburimidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Backtrack harici ortamlarda da deneyebilirsiniz tabi

      Sil
  51. Evet nihayet handshake yakalayıp ilk sonucu elde ettim. İsmail Bey teşekkür ederim. Ancak bir worldlist programı bulmak lazım. Pwlmaker denen program en iyisiymiş. Tüm aramalarıma rağmen ulaşamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim faydalı olduysa.
      Wordlist için Backtrack 5 üzerindeki Crunch programını da öneririm. Veya Google'da türkçe wordlistler bulabilirsiniz. Sadece sayısal şifreler de iş görür ülkemizde :)

      Sil
  52. Elcomsoft için ekran kartı önerisi alabilirmiyim. Fiyat -performans açısından en iyisi ne olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi performans için Nvidia Tesla öneririm! Yalnız fiyat bakımından oldukça pahalıdır.

      Ekonomik açıdan HD7770 önerebilirim, arkadaşım kullanıyordu ve memnundu.
      Nvidia chipsetli ekran kartları öneririm. GT640 olabilir.

      NOT: Ekran kartı alırken, sonradan değiştirebileceğiniz biryerden almalısınız çünkü Elcomsoft her ekran kartını desteklemeyebiliyor. Bu yukarda bahsettiklerimi desteklemektedir.

      Sil
  53. ismail bey merhaba ben kendi bilgisayarımdan wifi adaptörüme bağlanıyorum fakat backtrack gerik confige ayarlarından wifi adaptörünü göremiyorum ne önerirsiniz şimdiden tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanallaştırma (Vmware) üzerinden BT5 kullanıyorsanız bilgisayarınızın dahili ağ kartı görünmeyecektir gerix veya diğer programlar üzerinde.. Makalede de belirtmiştik. Harici bir wifi adaptör ile bu işlemi yapabilirsiniz. Veya fiziksel bilgisayarınızı BT5 ile boot ederek dahili ağ kartınızı bu işlem için kullanabilirsiniz.
      Ama en sağlıklısı kablosuz hacking işlemleri için harici bir wifi adaptör alıp kullanmalısınız.

      Sil
  54. Merhaba ismail bey ben bir türlü backtrafck beini ubuntu gibi yazılımlarda kendi wifi adaptörümü çalıştıramadım yardım edermsiniz. Realtek 8881 Wifi adaptörüm şimdiden tşk

    YanıtlaSil
  55. merhabalar ismail bey ,,yardımlarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederiz
    Sormak istediğim elcomsoft hakında biraz daha açıklamada bulunabilirmisiniz ,,varolan word text lerini elcomsofta nasıl tanıtacağız ,,yada nasıl ekleme yapacağız..

    YanıtlaSil
  56. merhaba Hocam Benim pc BT5 yüklü fakat Wlan Görmüyor Nedeni ne olabilir acaba ?

    https://www.facebook.com/BySoul37

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vmware'de mi çalıştırıyorsunuz yoksa fiziksel bilgisayarınıza mı kurdunuz BT5'i ?

      Sil
  57. ustam backtrack şartmı linux ubuntu pardus (xp wista win7 win8 ) yada android bu işlemleri yapamazmı warsa uygunsa bunlar içinde gereken adımları izah eder yayımlarsanız duacınız oluruz beklemedeyiz saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak wireless hacking'de kullanılan araçlar linux ortamında çalışmaktadır ve backtrack ya da kali gibi hacking/security araçlarını bir araya toplayan linux işletim sistemleri bu işler için uygundur.

      Sil
  58. Ya Valid No ise Ne Yapılabilir?

    YanıtlaSil
  59. Teamwiever Baglanabilir misin Yardimci olabilir misin rica etsem

    YanıtlaSil
  60. Sa adaptör olarak ne tür markalar öneriyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam.
      http://www.hepsiburada.com/liste/inca-iuwa-150m-150-mbps-11n-harici-5dbi-anten-wireless-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd101380&categoryId=103939 bu wifi adaptörünü önerebilirim. Daha fazla çekim gücü isterseniz dbi'si yüksek harici anten alıp adaptöre takıp kullanabilirsiniz.

      Sil
  61. çok güzel şekilde anlatım yapıp paylaşmıssınız bunları yapmak beceridir benim düşünceme göre emeginize sağlık internetim yok bende bir başkalarından kullanıyorum paylaşmış oldugunuz uygulamayı kendimce deneyip sonuç bulmam gerekiyor .

    YanıtlaSil
  62. http://bc.vc/O264wq burdaki programı indirip kurun 1 dk da açığı olan modemlerın şifresını kırıp veriyor

    YanıtlaSil
  63. iyi geceler öncelikle.benim sorum virtualbox ta linux-mint 16 üzerinde gerix wifi cracker ı indirip kurabilirmiyim yada linux üzerinde backtrack 5 i virtualboxta kurmamız mı gerekiyor ? kısayoldan linux-mint te gerix wifi cracker ı nereden indirip kurabilirim oluyor ise. Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet, Gerix'i Mint uzerine kurup calistirabilirsiniz. Sirasiyla komutlar:

      wget https://bitbucket.org/Skin36/gerix-wifi-cracker-pyqt4/downloads/gerix-wifi-cracker-master.rar

      unrar x gerix-wifi-cracker-master.rar

      cd gerix-wifi-cracker-master

      Calistirma:
      python gerix.py

      Sil
  64. Öncelikle merhaba
    Windows 8 VMware programıyla BackTrack 5 R3 kde sürümünü kurdum.Dizüstü bilgisayara kurduğum içim wifi adaptörünü tanımadı.
    http://www.n11.com/tp-link-archer-t4u-1200-mbps-wireless-dual-band-ac-usb-30-kablos-P35799677
    ürününü aldım, removable devicesten etkinleştirmeme rağmen''fern wifi cracker'' programında gördüremedim, acaba aldığım ürün yanlış mı yoksa etkinleştirmenin başka bir yolumu var
    cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      iwconfig komutunu verdiğinizde ek olarak taktığınız wifi donanımını görmeniz gerekmekte. Eğer görmüyorsanız sistem wifi donanımınızı tanıyamamış demektir. Eğer tanıma problemi varsa farklı ürünlerden de deneyebilirsiniz.

      Sil
    2. iwconfig komutunu verdiğimde ''no wiriless extensions'' yanıtıyla karşılaştım. Benim merak etiğim şu tp-link sitesinden en son çıkan ''Archer T4U, AC1200 Kablosuz Dual Band USB Adaptör 3.0 usb destekli ürünü n11.com'dan aldım bunun wifi adaptörü olup olmadığı veya benim bilgisayar mı desteklemiyor bunu öğrenmek istiyorum. bilgisayar msı gt60 onc artık ona göre ürünü değiştirecem bide önerebileceğiniz hem benim pc hem de backtrack 5 r3 ile uyumlu wifi adaptör varmı cevabınız için teşekkürler...

      Sil
    3. Merhaba,
      Önceki yorumlarda da konusu geçmişti, bu ürünü öneririm: http://www.hepsiburada.com/liste/inca-iuwa-150m-150-mbps-11n-harici-5dbi-anten-wireless-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd101380&categoryId=103939

      Sil
    4. Ürünü BackTrack' e uygun sürücüyle tanıtmam gerekiyormuş. Yardımınız için teşekkürler...

      Sil
    5. Tp-link archer t4u için backtrack sürücüsünü nereden buldunuz acaba bendede aynı problem var.

      Sil
    6. Tp-link archer t4u için bactrack uyumlu driver ben de bulamadım yardımcı olabilirmisiniz.

      Sil
  65. Wpa-wpa2 ile korunuyor dese sifreyi kirabilirmiyiz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      WPA ise kırılabilir ancak WPA2 ise buradaki yöntem denenebilir: http://www.ismailsaygili.com.tr/2013/06/wps-destekli-modemlerde-wpa-wpa2-kirma-hack.html

      Sil
  66. Merhabalar ismail bey çok güçlü sinyal aldığım WPA2-PSK ile korunan bir ağdan handshake yakaladım.en kısa yoldan şifreye ulaşmam için ne yapmalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
  67. Merhaba,

    WPA2-PSK ise dictionary saldırısı büyük ihtimalle işe yaramayacaktır.Hedef ağda WPS özelliği açıksa buradaki yöntem denenebilir: http://www.ismailsaygili.com.tr/2013/06/wps-destekli-modemlerde-wpa-wpa2-kirma-hack.html

    YanıtlaSil
  68. cap. dosyasını bulamadım

    YanıtlaSil
  69. selam bende backtrack5 r3 direk harddiskte yüklü,yani demek istediğim 9.resimdeki file menager butonu da yok,bu yüzden gerix in kaydettiği cap dosyalarını da bulamadım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, terminal sayfasından önce "cd /root/.gerix-wifi-cracker/" komutunu verdikten sonra "ls" komutunu verdiğinizde dizinde Gerix'in log dosyalarını göreceksiniz.

      Sil
  70. s.a kardeşim gerix le sadece wep ler kırılıyo birde wps pin açığı olanlar reaver komutuyla kırılıyo wordlist olmadan kırma yöntemi yokmu wpa2 leri birde vifislax 4.9 var kardeşim bu proğram wordlist istemiyo galiba bu proğramı nasıl kurarız anlayacağımız dilde ayrıntılı anlatabilirmisin teşekkürler..https://www.youtube.com/watch?v=pyDUt1rVntc

    YanıtlaSil
  71. http://www.firsatcaddesi.com/1-km-menzilli-wireless-alici-p46.html abi bende bu sitedeki cihazdan alıcaam. Bilgisayarım windows xp . wifislax bu cihazı gorurmu

    YanıtlaSil
  72. merhaba hocam ben bkr:
    ben linux mint i kullanıyorum..
    notebook ta..wifi hack yapmak istiyorum bana ne önerirsiniz..

    YanıtlaSil
  73. Harika bir anlatım olmuş başarılar

    YanıtlaSil
  74. Onur,
    Teşekkürler.. İmgiltereden aldım airpcap - riverbed; kendi programı arp p. Bile yapıyor hatta mobil cihazlara bile giriyor.. Ancak sinyal alanı biraz dar; anten yükseltici tavsiye ediyorum.. Avm lerde süper işe yarıyor.
    Saygılar..
    Onur

    YanıtlaSil
  75. ubuntu uzerinden yapılabiliyor mu ?

    YanıtlaSil
  76. backtrack 5 win8 de çalısıyomu

    YanıtlaSil
  77. Wordlist ile onu taramak çok zaman alıcak bir işlemdir. Bu işlem kesinlikle tam çözüm olarak yer almıyor bu yüzden denemek zaman kaybı olucaktır.

    Şu şekilde bir şey olsa çok iyi olurdu bende onu arıyorum.
    Paket alıp verirken bilgileri toplayı şifreyi bulması. Çünkü her paket gönderiminde şifrede kontrol ediliyor. Şifre değiştiği an bağlantı kesiliyor çünkü burdanda anlayabilirsiniz. Şifre aslında datanın yollanma tarzını belirtiyor.

    YanıtlaSil
  78. DUMPER diye arartın beleş kırın wifi ağlarını beyler para tuzağı bunlar

    YanıtlaSil
  79. Telefonda nasıl kirabiliriz wpa yi

    YanıtlaSil
  80. Elinize sağlık, değerli bilgiler.

    YanıtlaSil